Joulun sanoma ja merkitys

Oletko koskaan miettinyt, mikä oikein on joulun sanoma ja merkitys? Joulu on hiljentymisen, rauhoittumisen ja hyvän olon aikaa. Silloin vietetään aikaa myös yhdessä perheen sekä muiden rakkaiden kanssa. Joulun perimmäinen sanoma on kaukana siitä kaupallisesta joulusta, jota meille tyrkytetään kaupoissa ja toreilla. Joulu on Jeesuksen syntymäjuhla ja siihen valmistaudutaan sytyttämällä kynttilä neljänä joulua edeltävänä adventtina. adventti tarkoittaa Jeesuksen odottamista, mutta se on myös hiljentymistä kiireisen arjen keskellä, kun nykyajan ihmisille niin tyypillinen joulustressi painaa päälle. Ennen vanhaan adventtina harjoitettiin katumusta sekä myös paastottiin. Joulukala juhlapöydässä on siitä vieläkin muistona. Nykyään adventti mielletään iloiseksi joulunajan odotukseksi. Se on myös yhdessäolon aikaa ja silloin useimmiten myös vietetään pikkujouluja. Joulun sanoma ei ole vuosien saatossa menettänyt ajankohtaisuuttaan. Sitä myös kuunnellaan mielellään, koska se on lohdullista, tuttua ja turvallista tässä muuten niin muuttuvassa maailmassa. Jouluevankeliumi on jo parin tuhannen vuoden ajan osoittanut elinvoimansa. Usein vähän kirkosta vieraantuneetkin ihmiset astuvat joulukirkkoon mieli täynnä harrasta odottamista ja toivoa tulevaan. Joulu ja sen sanoma merkitsevät erilaisia asioita eri ihmisille, mutta hyvin monelle se kuitenkin on hiljentymistä suuren Vapahtajamme edessä.