Kauniita kirkkolauluja erilaisiin tilanteisiin

Kirkkolauluja voi laulaa muuallakin kuin kirkossa. Ne sopivat loistavasti myös moniin tilaisuuksiin, kuten rippijuhliin, kastejuhliin tai nuorten uskonnollisille leireillekin. Kirkkolaulujen ei tarvitse olla perinteisiä vanhanaikaisia lauluja, vaan nykyään monet suositut yhtyeet ja laulajat ovat ottaneet kirkkolaulut omikseen. Esimerkiksi nuorille suunnattuja Tilkkutäkki-albumeita on jo useampi. Niissä tunnetut laulajat ovat levyttäneet kirkkolauluja uusiksi. Myös gospel on nykyään suositumpaa kuin aiemmin. Suomessa gospelia tehdään niin poppina kuin hevinäkin. Ainoana erona muuhun poppiin ja heviin ovat sanat. Sanoitukset käsittelevät uskonnollisia aiheita, kuten pelastusta, toisten ihmisten kunnioittamista ja Jeesuksen ylösnousemista. Kirkoissa pidettävissä konserteissa voidaan esittää uskonnollista musiikkia. Tämän ovatkin monet artistit ottaneet omakseen. Samuli Edelman on levyttänyt jo useamman Virsiä-albumin ja tehnyt myös konserttikiertueita kirkoissa eri puolella Suomea. Tämä osoittaa sen, että kirkkolaulut ovat itse asiassa hyvin nykypäivään sopivia, kun sovitusta muuttaa. Kaikki kirkkolaulut eivät siis ole virsiä, vaikka suurin osa tunnetuimmista mielletäänkin virsiksi. Oi muistatko vielä sen virren, Mereen uupunut aurinko ja Leskisen surumarssit on luokiteltu kirkkolauluiksi, vaikka ne ovatkin uusina sovituksina hyvin moderneja.

Kirkkolauluja löytyy myös uusina sovituksina.