Kiinteistönhuollon haasteet seurakunnissa

Seurakunnissa on suuri tarve kiinteistönhuollolliselle toimenpiteille.  Se pitää sisällään myös huolehtimisen kirkon omistuksessa olevien kiinteistöjen pihoista. Talvella kirkkomailla ja hautauspakoilla on paljon lumitöitä. Kesällä puolestaan nurmikon leikkuuta ja muita piha- ja puutarhatöitä. Varsinkin hautausmaat työllistävät kesäisin lukuisia vakituisia ja osa-aikaisia työntekijöitä. Me kirkossa pidämme tärkeänä, että työntekijöillä on käytössään kunnon työvälineet työn tekemiseen, kuten ruohon leikkuuseen. Siksi panostamme vuosittain ruohonleikkureihin, pensassaksiin, haravoihin, lapioihin sekä silppureihin. On kaikkien yhteinen etu, että kirkon kiinteistöt ovat hyvin hoidettuja ja viihtyisiä.

hautausmaan nurmikko

Hyvät ruohonleikkurit helpottavat työntekoa ja säästävät työnantajaa myös sairauslomakuluilta. Fyysissä työssä, työasentoihin ja ruohonleikkurin ajoergonomiaan on kiinnitettävä huomiota. Tämä on tärkeää niin nurmikon ajamisessa kuin oksien karsimisessa ja pensas aitojen leikkauksessakin. Istutustyö ja pihanhoito työ on fyysistä ja vaativaa varsinkin jos tekijä ei ole tottunut kyseiseen työhön.