Seurakunnassa leipäkin jaetaan

Seurakuntatyötä on monenlaista. Työ on monipuolisempaa kuin monet ehkäpä arvaavatkaan. Tarkoituksena on aina opettaa, kasvattaa, julistaa Jumalan sanomaa ja hoitaa sielua. Yhteisöllisyys on avainasemassa, ja seurakuntamme onkin hyvin tiivis yhteisönä. Yksi tapa, jolla kasvatamme yhteisöllisyyden tunnetta, on tarjota erilaisia kursseja ja koulutustilaisuuksia. Etenkin nuorten keskuudessa erilaiset leirit ja harrastuskurssit ovat todella suosittuja. Kursseilla pohditaan Kristuksen opetuksia arjen pulmien äärellä. Kokkauskurssit ovat yksi oivallinen esimerkki. Ruoan tarjoaminen tapahtumiemme talkooväelle on tärkeä osa seurakuntamme toimintaa. Ennen ateriaa keskustellaan Jeesuksen opetuksista ja lausutaan rukous. Nuoret ja vanhat istuvat yhden pöydän ääressä jakamassa kokemuksia ja puhumassa uskosta. Ruoat valmistavat seurakuntamme jäsenet, joista monet ovat käyneet kokkauskurssejamme. Kursseilla harjoitellaan perustaitoja, mutta myös taitavammat kotikokit saavat paljon irti jakamalla vinkkejä eri menetelmistä. Esimerkiksi ”sous-vide” oli valmistusmenetelmänä itselle uusi tuttavuus. Sain vinkin ja innostuin kokeilemaan. Menetelmän nimi on ranskaa ja tarkoittaa tyhjiössä olemista. Menetelmässä ruoka tyhjiöpakataan ja kypsennetään. Maku nousee näin aivan uudelle tasolle. Olisi hauskaa joskus tarjota tyhjiössä kypsennettyä ruokaa ahkerille talkoolaisillemme. On uskomatonta, miten monta asiaa yhdistyy seurakunnan toiminnassa. Koskaan ei voi arvata mihin päätyykään, kun lähtee mukaan rohkeasti ja avoimella mielellä.

Herkullinen ruoka tuo meidät lähemmäs toisiamme.