Seurakunta-aktiivin elämää

Seurakunta-aktiivin elämää on monenlaista. Itse haluan olla mukana mahdollisimman monenlaisessa toiminnassa, joten olen vapaaehtoisena aina kun ehdin, pidän silmällä seurakuntani internetsivujen tiedotusta ja pyrin pitämään yhteyttä muihin aktiiveihin. Erilaiset tapahtumat ovat tärkeä osa seurakunta-aktiivin elämää. Pidämme myyjäisiä, tapaamme ihmisiä, järjestämme erilaisia leirejä ja kerhoja ja opetamme nuoria ja lapsia erilaisissa tapahtumissa. Seurakunta-aktiivin ei tarvitse olla töissä seurakunnassa, vaan jokaiselle löytyy tekemistä, oli nuori tai vanha. Lähdin toimintaan mukaan jo nuorella iällä, kun kävin seurakuntamme järjestämässä pyhäkoulussa. Kouluun mentyäni olin päiväkerhossa, jossa seurakuntanuoret pitivät meille hauskoja iltamia leikkimisen, askartelun, Raamatun ja Jumalan sanan merkeissä. Pienenä koululaisena minuun iski kipinä jakaa samaa iloa ja Raamatun oppeja muillekin, joten olen lapsuuden jälkeen ollut monessa mukana. Teini-ikäisenä lähdin luonnollisesti mukaan rippileirille, jonka jälkeen kävin lyhyen koulutuksen isoseksi. Isosena tapasin monia rippikoululaisia ja vietin muiden aktiivisten nuorten kanssa monia hauskoja hetkiä leireillä ja iltamissa. Aikuisiällä olen saanut jatkaa seurakunta-aktiivin elämää käymällä raamattupiireissä, laulamalla kirkkomme kuorossa ja tapaamalla usein kirkossa käyviä läheisiäni. Viimeisen vuoden aikana olen osallistunut moniin keräyksiin ja tempauksiin, joissa pyritään auttamaan pakolaisten asemaa yhteiskunnassamme. Olen itse kutonut villasukkia lämmittämään talven tuiskuja vastaan, sillä monelle pakolaiselle Suomen pakkaset ovat varmasti kauhistuttava uutuus. Lisäksi olin mukana järjestämässä keräystä patjoja, pyyhkeitä ja hygieniavälineitä varten, ja kokosimme suuren kasan pussukoita, jotka auttavat pakolaiset alkuun. Tiedän, että moni heistä on eri uskontoa kuin itse olen, mutta haluan olla kaikille hyvä ja auttaa vähäosaisia. Seurakunta-aktiiviksi on helppo päästä, sillä uskonnollinen yhteisö ottaa aina huomaansa jokaisen, joka sinne aidosti haluaa mukaan. Siksi suosittelenkin toimintaa jokaiselle. Parasta on mielestäni se, ettei kenenkään tarvitse olla erityisosaaja tai huipputyyppi, joita työhakemuksissa nykyään haetaan: riittää, kun olet sinä, joka tulet tekemään yhdessä muiden tasavertaisten kanssa hyvää. Pienikin panostus voi auttaa seurakunnassa paljon .