Seurakuntaopisto

Seurakuntaopisto auttaa nuoria alkuun aikuiselämässään.

Joidenkin nuorten elämä ei ole helppoa jo alakoulusta saakka. Tämä saattaa näkyä huonona koulumenestyksenä, ja kun lopulta yläkoulun jälkeen pitäisi tietää, mitä haluaa elämällään alkaa tehdä, on päätös vaikea. Moni valitseekin kymppiluokan avukseen, koska siellä voi korottaa numeroitaan ja siitä saa vuoden lisäaikaa miettiä, haluaako lähteä lukioon vai opiskella jonkin ammatin. Seurakuntaopisto onkin loistava apu kymppiluokkaa tai muuta vaihtoehtoista etenemissuuntaa valitessa. Seurakuntaopisto tarjoaa yläkoulun jälkeisen jatko-opintomahdollisuuden monissa kaupungeissa, ja kampuksia on esimerkiksi Järvenpäässä ja Pieksämäellä. Lisää tietoa opiskelijalle löydät täältä www.seurakuntaopisto.fi. Opisto tarjoaa myös mahdollisuuden oppisopimuskoulutukseen tai erilaisiin ammatillisiin koulutuksiin, joten kymppiluokka ei ole ainoa tapa edetä elämässään. Opiston tarkoitus on tukea nuorta eteenpäin elämässään, jotta jokainen saisi hyvät eväät tulevaisuuteen. Koulutus on nykypäivänä tärkeää, sillä hyvin harvoihin työpaikkoihin pääsee enää kouluttamattomana. Tulevaisuus voi olla täynnä vaikeita termejä, kuten yrityslaina, sijoittaminen, työttömyys, työllistämispalvelut ja monet muut, joten seurakuntaopistolta nuoren kannattaa hakea tukea ja turvaa. Seurakuntaopistolta löytyy kursseja myös jo työelämässä oleville, jotka haluavat diakoniatyön kautta auttaa nuoria. Monelle nuorelle opisto voi olla juuri se oikea avain elämän lukon aukaisuun.